Lean i kvægbruget

Forsideomslag
BoD – Books on Demand, 4. feb. 2021 - 188 sider
Denne bog introducerer Lean som ledelsesværktøj på kvægbedrifter. Den har imidlertid også fået udbredelse i andre brancher med små og mellemstore virksomheder. Bogens forfattere er pionerer på feltet herhjemme. De har set, hvor godt Lean virker og kan slet ikke lade være med at fortælle om det. For dem er Lean et fremragende ledelseskoncept til landmænd, der vil trimme produktionen. Lean er en metode, som har givet markante forbedringer i mange virksomheder og brancher. Lean giver mere tilfredse medarbejdere, fordi de bliver inddraget, tager ansvar og får ejerskab til forbedringerne. Det optimerer processerne, fordi man reducerer spild og skaber løbende forbedringer. Begge dele giver højere indtjening uden investeringer. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog med mange eksempler. Den er gennemillustreret med tegninger, der giver inspiration til at komme i gang med en anderledes, spændende og sjov forbedringsproces.
 

Udvalgte sider

Indhold

5x hvorfor
66
Kapitel 6
73
Målstyring Aktivitetsplaner
81
Kapitel 7
94
Vigtigt omdagsordenen Denpositive dialog
104
Værdistrømsanalyse
113
Standardisering
122
S Ugentlig 5S audit stalden
131
TPM
139
SMED
149
Leanstartmed enkelte værktøjer
155
Copyright

Almindelige termer og sætninger

Om forfatteren (2021)

Vibeke Fladkjær Nielsen er cand.agro. og til daglig medarbejder hos SEGES. Hun har primært arbejdet med indretning af stalde til kvæg med fokus på rationalisering, logistik og optimering af eksisterende anlæg. Arbejder derudover med Lean og ledelse i kvægbruget. I den forbindelse har hun stået for uddannelsen af Lean-konsulenter og lavet workshops i både Danmark, Japan, Kina og USA.

Susanne Pejstrup er cand.agro. og har arbejdet som ledende kvægbrugskonsulent. Hun har udviklet og i en årrække arbejdet med logistik, ledelse og Lean i landbruget. Hun har egen konsulentvirksomhed: Logistik og Ledelse - Lean Farming®, som er aktiv i Danmark og flere Europæiske lande samt USA.

Bibliografiske oplysninger