Billeder på siden
PDF
ePub

Beretning

om

de forskjellige Skolers Virksomhed i Aaret 1890.

Elevskolen.

Efter afholdt Afgangsprøve i April Maaned afgik et Antal af 20 Elever, 16 til Artilleriet, 3 til Ingenieurkorpset og 1 til Forpleiningskorpset.

Der optoges derefter et Antal af ialt 15 nye Elever.

[blocks in formation]

Klassens 45 Elever, 42 af Hæren og 3 af Flaaden, afgik efter afholdt Prøve den 31tė Marts fra Skolen.

Den 6te Oktober optoges som Elever 30 Premierlieutenanter af Hæren. deraf 11 i et med allerhøjeste Bemyndigelse ved Siden af Artilleriafdelingen oprettet etaarigt Kursus for Premierlieutenanter af Artilleriet, og 4 Sekondlieutenanter af Flaaden, hvorhos det tillodes 1 Sekondlieutenant af den Kongelige siamesiske Hær at indtræde som Elev i Klassens Ingenieurafdeling.

1 Elev er senere efter eget Ønske afgaaet fra Skolen.

Næstældste Klasse.

De i 1889 bestaaede Sekondlieutenanter, der ikke tidligere havde opnaaet Forfremmelse, ere udnævnte til Premierlieutenanter, nemlig den 23de December 1889 4 i Fodfolket, den 22de Januar 1890 1 i Fodfolket og den 26de Marts 1890 1 i Fodfolket.

Efter tilendebragt Prøve i Marts Maaned afgik ældste Afdelings bestaaede Elever, 7 Sekondlieutenanter og 14 Menige, efterat de Menige vare blevne udnævnte til Sekondlieutenanter, til 6 Maaneders praktisk Tjeneste ved Troppeafdelingerne; 1 Elev, Sekondlieutenant, der ved Sygdom var forhindret i at deltage i Prøven, bestod denne senere og afgik i Slutningen af April Maaned til 6 Maaneders praktisk Tjeneste ved Fodfolket; den 1ste Oktober udnævntes 13 af dem til Premierlieutenanter, 11 i Fodfolket, 1 i Rytteriet, og 1 i Artilleriet; endvidere udnævntes den 1ste November 1 til Premierlieutenant i Fodfolket og den 29de November 1 til Premierlieutenant i Fodfolket.

Den 6te Oktober optoges 4 Sekondlieutenanter og 18 Menige som Elever.

Yngste Klasse.

Af Klassens 20 Elever ere i Aarets Løb 3 Sekondlieutenanter efter eget Ønske afgaaede fra Skolen, og det er tilladt 3 andre Sekondlieutenanter at indtræde som Elever i Klassen.

Ride- og Beslagskolen.

Efter afholdt Prøve er der i Oktober afgaaet 1 Premierlieutenant og 4 Underofficerer af Rytteriet og 1 Premierlieutenant og 2 Underofficerer af Artilleriet. Fra Udgangen af Oktober er der tilgaaet 1 Premierlieutenant af Rytteriet og 1 af Artilleriet samt 6 Underofficerer, 4 af Rytteriet og 2 af Artilleriet, som Elever.

Skydeskolen.

Til at gjennemgaa Skolens almindelige Kursus blev der fra den Iste Februar beordret 14 Premierlieutenanter og 14: Underofficerer af Fodfolket samt 2 Underofficerer af Flaaden. I det udvidede Kursus blev der i Midten af Juli optaget 3 Premierlieutenanter og 6 Underofficerer af Fodfolket samt fra Slutningen af September 2 Underofficerer af Flaaden.

I et Instruktionskursus for Kapitainer, som med dertil indhentet allerhøieste Bemyndigelse er afholdt fra den 21 de Juli til den 28de August. istedetfor som i Planen for Skydeskolen bestemt i 1 Maaned fra den 1ste September, er der beordret 8 Kapitainer af Fodfolket og 2 Ritmestre af Rytteriet.

I et Repetitionskursus for Skydelærere, hvilket med dertil indhentet allerhøieste Bemyndigelse er afholdt fra 1ste til 31te August, istedetfor som i Planen for Skydeskolen bestemt fra den 15de September til den 15de Oktober, beordredes 18 Underofficerer af Fodfolket, 1 af Rytteriet og 1 af Artilleriet.

Gymnastikskolen.

Af de Elever, der i forrige Aar vare optagne i Skolers Kompagnilærerkursus, optoges ved Udgangen af April Maaned 13 Underofficerer af de forskjellige Vaaben i Skolens Gymnastiklærerkursus, de øvrige Elever afgik til Tjeneste ved deres Afdelinger.

Den 30te August afgik Eleverne i Gymnastiklærerkursus' ældste Afdeling, 1 Premierlieutenant, 10 Underofficerer af de forskjellige Vaaben og 1 Underofficer af Flaaden, til Tjeneste ved deres Afdelinger.

I Skolens Repetitionskursus, fra den 8de til 27de Oktober, optoges 31 Underofficerer af Hæren.

I Skolens Kompagnilærerkursus optoges den 1ste November 5 Premierlieutenanter af Fodfolket, 46 Underofficerer af de forskjellige Vaaben og 3 Underofficerer af Flaaden.

Sekondlieutenantskolerne.

I disse bestode et Antal af 95 Underofficerer og Underkorporaler, nemlig 67 af Fodfolket, 7 af Rytteriet, 11 af Feltartilleriet, 6 af Fæstningsartilleriet og 4 af Ingenieurkorpset, Prøven. Heraf bleve 71, der havde ønsket at antages til frivillig Tjeneste, udnævnte til Sekondlieutenanter, nemlig 48 i Fodfolket, 7 i Rytteriet, 13 i Artilleriet og 3 i Ingenieurkorpset. Desuden bleve i Aarets Løb 1 Korporal og 25 Underkorporaler, der tidligere havde bestaaet Prøven fra Skolerne, udnævnte til Sekondlieutenanter, 15 i Fodfolket, 1 i Rytteriet, 8 i Artilleriet og 2 i Ingenieurkorpset.

Signal- og Pionerskole.

Ved Ingenieurregimentet oprettedes der fra den 12te Mai til den 21de Juni en saadan Skole for at uddanne et Antal Befalingsmænd af Hæren til at kunne fungere som Lærere i Signaltjenesten ved deres Afdelinger og til at kunne forestaa Udførelsen af de almindeligst forekommende Pionerarbeider m. v.

I denne Skole beordredes der 6 Kapitainer og 5 Premierlieutenanter af Fodfolket, 2 Ritmestre og 2 Premierlieutenanter af Rytteriet og 11 Underofficerer af Fodfolket.

4

Oversigt

over

Indkvarteringen

af

de til Kjøbenhavns Garnison hørende Afdelinger p.p i 1890.

Bortset fra de korte Perioder, i hvilke Udkommando fra Garnisonen har fundet Sted til Vagthold ved de kongelige Slotte, til de store Efteraarsmanøvrer, til særlige Skydeøvelser m. v., har Indkvarteringen af Afdelingerne p. p. været følgende:

[merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small]

fra 2-10 4de og 17de Bataillon i Kantonnement ved Kjøbenhavn.

Gardehusarregimentet

i Gardehusarkasernen i Kjøbenhavn -paa følgende Undtagelser nær: fra 301-14/6 Rekrutskolen paa Jægersborg,

....

14/6-2/10 1 Eskadron

[ocr errors]

3/9-2/10

....

.....

53 Mandi Kantonnement ved Jægersborg.

Ingenieurregimentet

i Kronprinsessegadens Kaserne paa følgende Undtagelser nær: fra 15-3/10 Rekrutskolen i Barakkeleiren paa Citadelsglaciset, 3/6-9/10... 1 Kompagni i Leir paa Øvelsespladsen sammesteds.

....

i Ny Artillerikaserne

Iste Artilleriregiment

paa følgende Undtagelser nær:

fra 103/10 Feltkonstabelrekruterne i Barakkeleiren paa Amagerfælled, gjenindkaldt Mandskab af 1ste Artilleriafdeling i Teltleir paa Kasernens Grund.

9

2 3/

10

2det Artilleriregiment

i Kasernen ved Frederiksholms Kanal

og fra 10%-13/10 tillige i Barakkeleiren paa Artilleriets Parkplads,
samt fra 18, endvidere i Teltléir sammesteds.

9

[merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small]

fra 30/4

67

Generalstabens Militærarbeidere

5... Hele Styrken, 95 Mand, i 2det Artilleriregiments

Barakkeleir

7/3/10 en vexlende Del af Styrken i Barakkeleiren paa Amager

fælled.

« ForrigeFortsæt »