Billeder på siden
PDF
ePub

De større Øvelser i 1906.

De større Øvelser, som i Henhold til Hærloven i hver 4 paa hinanden følgende Aar afholdes 2 Aar ved Garnisonerne og 2 Aar som Lejr- eller Kantonnementsøvelser, er i 1906 afholdte ved Garnisonerne i det ved den allerhøjeste Anordning af 1ste Marts 1895 bestemte Tidsrum fra 13de September til 7de Oktober. I 1ste Generalkommando distrikt afholdtes i Begyndelsen af Øvelsestiden en samlet Øvelse Nord for Kjøbenhavn, i hvilken Afdelinger af Kjøbenhavns Garnison samt 18de og 19de Bataillon deltog. I 2det Generalkommando distrikt afholdtes i Slutningen af Øvelsestiden en samlet Øvelse i Omegnen af Skive, i hvilken 2den Jydske Brigade 20de Bataillon, 5te Dragonregiment og 3die Artilleriafdeling deltog.

Beretning

om

Virksomheden ved en Del af Hærens Undervisningsanstalter i Aaret 1906.

Officerskolen.

Ældste Klasse.

Undervisningen er fortsat i Aarets Løb. Elevantallet i Klassen var ved Aarets Begyndelse 20. Af disse er 3 Premierløjtnanter af Artilleriet afgaaede fra Skolen.

Den 15/10 optoges 7 Premierløjtnanter af Fodfolket, 2 af Rytteriet, 2 af Artilleriet og 1 af Ingeniørkorpset som Elever i et ekstraordinært, fuldstændigt Kursus i Stabsafdelingen.

Næstældste Klasse.

Efter tilendebragt Prøve i Marts afgik ældste Afdelings bestaaede Elever, 2 Sekondløjtnanter og 17 menige, efter at de menige var blevne udnævnte til Sekondløjtnanter, til 6 Maaneders praktisk Tjeneste ved Troppeafdelingerne. Af disse Officerer er 18 udnævnte til Premierløjtnanter.

Den 30 optoges 2 menige og den 27, 1 Sekondløjtnant som Elever. Den 16/10 optoges 4 Sekondløjtnanter og 22 menige som Elever.

5 Sekondløjtnanter og 3 menige er i Aarets Løb afgaaede fra Skolen.

Yngste Klasse.

Undervisningen er fortsat i Aarets Løb. Elevantallet i Klassen var ved Aarets Begyndelse 18. Af disse er 5 Sekondløjtnanter i Aarets Løb afgaaede fra Skolen.

Elevskolen.

Efter afholdt Afgangsprøve i April afgik 15 Elever, 7 til Artilleriet, 6 til Ingeniørkorpset og 2 til Forplejningskorpset.

Der optoges derefter 22 ny Elever.

Ride- og Beslagskolen.

Efter afholdt Prøve er der i Oktober afgaaet 1 Premierløjtnant og 2 Underofficerer af Artilleriet samt 3 Underofficerer af Rytteriet. Den 31/10 optoges som Elever 2 Premierløjtnanter og 3 Underofficerer af Rytteriet, samt 3 Underofficerer af Artilleriet. 1 Underofficer af Rytteriet er i Aarets Løb afgaaet fra Skolen.

Skydeskolen.

I Skolens almindelige Kursus blev der den 17 optaget 12 Premierløjtnanter og 21 Underofficerer af Fodfolket, 4 Underofficerer af Rytteriet, 2 af Artilleriet 1 af Ingeniørkorpset og 2 af Flaaden. I det udvidede Kursus blev der den s optaget 6 Premierløjtnanter og 9 Underofficerer af Fodfolket samt 2 Underofficerer af Flaaden.

I et Instruktionskursus for Kaptajner, hvilket er afholdt fra den 19/7 til den 15/8, blev der beordret 13 Kaptajner og 1 Premierløjtnant af Fodfolket samt 2 Ritmestre af Rytteriet.

Til at indtræde i et Repetitionskursus, der paabegyndtes den 26/10, beordredes 18 Underofficerer af Fodfolket, 2 af Rytteriet, 2 af Artilleriet, 1 af Ingeniørkorpset og 2 af Flaaden.

I et Officerskursus for Officerer af Fodfolket, der i 1906 havde bestaaet Afgangsprøven for Officerskolens næstældste Klasse, hvilket Kursus paabegyndtes den 18/10, optoges 14 Premierløjtnanter af Fodfolket.

Gymnastikskolen.

I et Officerskursus for Officerer af Fodfolket, der i 1905 havde bestaaet Afgangsprøven for Officerskolens næstældste Klasse, hvilket Kursus paabegyndtes den, optoges 11 Premierløjtnanter af Fodfolket.

Efter Afslutningen af Kompagnilærerkursus ved Udgangen af Marts optoges 2 Premierløjtnanter og 9 Underofficerer af Fodfolket, 3 Underofficerer af Rytteriet, 4 af Artilleriet og 2 af Flaaden i Skolens Gymnastiklærerkursus. De øvrige Elever afgik til Tjeneste ved deres Afdelinger. 1 af Premierløjtnanterne er i Aarets Løb afgaaet fra Skolen.

Den 30% afgik Eleverne i ældste Afdeling af Skolens Gymnastiklærerkursus, 4 Premierløjtnanter og 10 Underofficerer af Fodfolket, 1 Underofficer af Rytteriet, 2 af Artilleriet, 1 af Ingeniørkorpset og 2 af Flaaden, til Tjeneste ved deres Afdelinger.

I Skolens Kompagnilærerkursus optoges den 16/10 5 Premierløjtnanter og 29 Underofficerer af Fodfolket, 5 Underofficerer af Rytteriet, 9 af Artilleriet og 2 af Ingeniørkorpset samt 3 Underofficerer af Flaaden.

Sekondløjtnantskolerne.

I disse bestod et Antal af 86 Underofficerer og Underkorporaler, nemlig 51 af Fodfolket, 6 af Rytteriet, 10 af Feltartilleriet, 15 af Fæstningsartilleriet og 4 af Ingeniørkorpset. Heraf er 52 blevne udnævnte til Sekondløjtnanter, nemlig 36 i Fodfolket, 2 i Rytteriet, 12 i Artilleriet og 2 i Ingeniørkorpset. Desuden blev i Aarets Løb 22 Underkorporaler, der tidligere havde bestaaet Prøven, udnævnte til Sekondløjtnanter, nemlig 8 i Fodfolket, 1 i Rytteriet, 10 i Artilleriet og 3 i Ingeniørkorpset.

Skoler i Pioner-, Signal- og Telegraftjeneste.

Ved Ingeniørregimentet oprettedes der den 25/5 en Pioner- og Signalskole for Befalingsmænd af Fodfolket. I denne Skole beordredes der 11 Premierløjt nanter og 11 Underofficerer af Fodfolket.

Ved samme Regiment oprettedes der den 13/10 en Telegraf- og Pionerskole for Befalingsmænd af Rytteriet. I denne Skole beordredes der 4 Premierløjtnanter og 14 Underofficerer af Rytteriet.

Afgaaede ved Døden
(Kundgørelse for Hæren 1906).

Den 28, 1904: Hansen, Poul Edvard Lohman, Sekondløjtnant at Fod

[ocr errors]

1

folket, ved 28de Bataillon.

28/4 1905: Vammen, Frederik Knud, Løjtnant af Artilleriets

20/6

Forstærkning, ved 3die Artilleribataillon.

Stærmose, Hans Christian Hansen, Løjtnant af Fodfolkets Forstærkning, ved 40de Bataillon.

7/3 1906: Meyer, Nicolai Andreas, Oberst uden for Nummer i Artilleriet, Departementschef i Krigsministeriet, K.1 D. M.

27/6 : Nielsen, Cilius Marinus, Løjtnant af Fodfolkets Forstærkning, ved Kjøbenhavns Væbnings 2den Bataillon.

[blocks in formation]
[graphic][subsumed]
« ForrigeFortsæt »